مواد تشکیل دهنده فیلر یا ژل های تزریقی:
بسیاری از افراد با ایجاد خطوط ریز، چین و چروک و کاهش حجم صورت دچار ناامیدی می شوند، اما ممکن است علاقه ای به جراحی زیبایی نداشته باشند. تزریق فیلر یا ژل در دستهی درمان های غیرجراحی قرار می گیرند که می توان برای رفع خطوط و چین و چروک، حجم دهی به لب، گونه، فک و حتی برای زاویه سازی صورت نیز استفاده شود.
ترکیبات رایج در فیلرها یا پرکننده های پوستی شامل موارد زیر است:
هیالورونیک اسید:
بسیاری از پرکننده های پوست از هیالورونیک اسید ساخته شده اند.
این ماده مسئول حفظ سطح رطوبت با افزایش احتباس آب در پوست و رساندن مواد مغذی است. هنگامی که پوست هیدراته می شود، جوان به نظر می رسد و احساس نرمی می کند.
فیلرهای پوستی مانند Restylane و Hyabell، حاوی فرم مصنوعی هیالورونیک اسید هستند که بافت ها را حجیم می کند و ظاهر چین و چروک، خطوط و چین های بینی را به حداقل می رساند و همچنین می تواند به لب ها و گونه ها حجم دهد.
پرکننده های پوستی هیالورونیک اسید برای خطوط استاتیک (چین و چروک ها و چین هایی هستند که حتی زمانی که صورت در حالت استراحت است وجود دارند) ایده آل هستند.
هیدروکسی لاپاتیت:
هیدروکسی لاپاتیت نوعی کلسیم مصنوعی است، پرکنندهای که چین و چروکهای صورت را بهبود میبخشد، لبهای نازک را حجیم میکند و شادابی را به دستهای پیر باز میگرداند. این ماده استریل و سازگاری بالایی با بافت صورت دارد.
پلی ال لاکتیک اسید
پلی ال-لاکتیک اسید (PLLA):
یک پلیمر مصنوعی، و سازگار با محیط زیست است. و در دسته محرک کلاژن قرار می گیرند.
برای تقویت بافت های نرم، و حجم دهی به صورت، به روشی کنترل شده و قابل پیش بینی انجام می شود و ماندگاری طولانی دارد.
پلی متیل متاکریلات :(PMMA)
نوعی پلیمر کاملا مصنوعی است که از اکریلیک مشتق شده و با نام تجاری Perspex یا Plexigla به فروش می رسد.
امروزه، استفاده از PMMA حتی به کاربردهای زیست پزشکی (مانند سیمان استخوان و پرکنندههای پوستی) نیز تبدیل شده است، زیرا سازگار با محیط است. پس از کاشت پوستی در طی عمل زیبایی، ذرات PMMA تکثیر طبیعی کلاژن را افزایش میدهند و در نتیجه چینهای پوستی حجیم میشوند.
لیدوکائین
لیدوکائین دارویی است که معمولا برای بی حس کردن بافت ها استفاده می شود. لیدوکائین موجود در فیلرها در حالی که جزء اصلی مواد تشکیل دهنده نیست، اجازه میدهد تزریق بدون بیحسی موضعی یا موضعی اضافی انجام شود و معمولاً منجر به کاهش کبودی و تورم پس از تزریق میشود.
به طور کلی هنگام خرید و یا استفاده از درمان های تزریقی از تاییدیه های لازم ساخت محصول اطمینان حاصل فرمایید.
به گزارش از سالم خبر: رییس آزمایشگاه همکار مرجع کشوری آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران گفت: در حال حاضر بیشتر آنفلوآنزای نوع A از زیرگونه H3N2 عامل ایجاد بیماری در کشور است و مواردی هم آنفلوانزای زیرگونه H1N1گزارش میشود.
شیوع بالای آنفلوآنزا در کشور
او با اشاره به اینکه قبل از شیوع کرونا، آنفلوانزا خیلی شایع بود، بیان کرد: با شیوع کرونا و استفاده از ماسک و رعایت بعضی ملاحظات بهداشتی و غیرحضوری شدن مدارس، شیوع آنفلوآنزا خیلی کم شد.
مدارس یکی از منابع اصلی انتشار ویروس آنفلوآنزا هستند، بچهها در مدارس مبتلا میشوند و در خانه ویروس را به بزرگسالان انتقال میدهند. از سوی دیگر مسافرتهای بین المللی هم خیلی میتوانند در انتشار ویروس آنفلوانزا نقش داشته باشند. اگر این بیماری در یک گوشه از دنیا شیوع پیدا کند، خیلی سریع میتواند در همه دنیا پخش شود، ولی امسال محدودیتها خیلی بیشتر از دو سال قبل برداشته شدند، ماسک کمتر مورد استفاده قرار گرفت و سطح ایمنی در برابر ویروس آنفلوانزا پایین آمده بود و از این رو امسال آنفلوانزا به شدت شایع شد.
در حال حاضر بیشتر آنفلوآنزای نوع A از زیرگونه H3N2عامل ایجاد بیماری در کشور است و مواردی هم آنفلوانزای زیرگونه H1N1 گزارش میشود.
درمان حمایتی از بیماران مبتلا به آنفلوانزا
وی با تاکید بر اینکه آنفلوآنزا درمان خاصی ندارد، اظهار کرد: در افرادی که در منزل بستری هستند توسط پزشک معمولا درمانهای حمایتی تجویز میشود. داروهای تب بر، داروی ضد سرفه و در مواردی داروهای ضد حساسیت و دگزامتازون تجویز میشود. خوشبختانه آنفلوآنزاهای شایع فعلی خیلی باعث مرگ و میر نمیشوند و افراد مبتلا خیلی کم نیاز به بستری دارند اما افرادی که بیماری زمینهای داشته باشند، بیشتر مستعد ابتلا به فرمهای شدیدتر بیماری هستند.
توصیه به تزریق واکسن آنفلوآنزا
رییس آزمایشگاه همکار مرجع کشوری آنفلوآنزا انستیتوپاستور ایران در خاتمه، بیان کرد: واکسن آنفلوآنزا واکسنی چهار ظرفیتی است که توصیه میشود مخصوصا گروههای حساس که در معرض خطر بیشتری هستند این واکسن را تزریق کنند. این واکسن در مادران باردار، افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و بچهها نیز توصیه میشود.
منبع: سایت خبری سالم خبر(1401). زندگی سالم - شیوع گونه H۳N۲ آنفلوآنزا در کشور (saalemnews.com)