شیوع آنفلوآنزا، گونه H3N2در کشور
ویروس H3N2 یکی از زیرشاخههای ویروس آنفلوآنزا A است که به عنوان نوع A نیز شناخته میشود.
بر اساس تحقیقات منتشر شده توسط مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، ویروس H2N3 سه گانه جدا شده از خوک های بیمار در ایالات متحده در سال 2006 برای پستانداران خاصی بدون سازگاری قبلی بیماری زا است و از طریق خوک ها و موش ها منتقل میشود.
سازگاری در هماگلوتینین H2 مشتق شده از یک ویروس پرندگان، شامل توانایی اتصال به گیرنده پستانداران است، که یک علت مهم برای عفونت پستانداران، به ویژه انسان است، که نگرانی بزرگی برای سلامت عمومی ایجاد میکند و به راحتی از طریق قطرات باقی مانده در هوا از طریق عطسه یا سرفه بین افراد منتقل میشود و یا حتی از طریق تماس مستقیم با افراد آلوده یا با تماس غیرمستقیم اشیاء آلوده رخ میدهد.
تفاوت H3N2 و COVID-19 چیست؟
اگرچه هر دو بیماری حاد تنفسی ناشی از یک ویروس هستند، اما آنفلوآنزای H3N2 و COVID-19 دو بیماری کاملاً متمایز هستند.
علاوه بر این که توسط ویروس های مختلف ایجاد می شوند: ویروس H3N2 که باعث آنفلوآنزا میشود، و SARS-CoV-2 که باعث COVID-19 میشود، شروع و شدت آنها نیز متفاوت است و بیماری کرونا با شدت بالا علاوه بر تضعیف سیستم ایمنی بدن، اندام های دیگری را مانند مغز درگیر میکرد که درگیر شدن مغز به کویید 19 از درگیر شدن ریه خطرناک تر بود.
به گزارش از سالم خبر: رییس آزمایشگاه همکار مرجع کشوری آنفلوآنزا انستیتو پاستور ایران گفت: در حال حاضر بیشتر آنفلوآنزای نوع A از زیرگونه H3N2 عامل ایجاد بیماری در کشور است و مواردی هم آنفلوانزای زیرگونه H1N1گزارش میشود.
شیوع بالای آنفلوآنزا در کشور
او با اشاره به اینکه قبل از شیوع کرونا، آنفلوانزا خیلی شایع بود، بیان کرد: با شیوع کرونا و استفاده از ماسک و رعایت بعضی ملاحظات بهداشتی و غیرحضوری شدن مدارس، شیوع آنفلوآنزا خیلی کم شد.
مدارس یکی از منابع اصلی انتشار ویروس آنفلوآنزا هستند، بچهها در مدارس مبتلا میشوند و در خانه ویروس را به بزرگسالان انتقال میدهند. از سوی دیگر مسافرتهای بین المللی هم خیلی میتوانند در انتشار ویروس آنفلوانزا نقش داشته باشند. اگر این بیماری در یک گوشه از دنیا شیوع پیدا کند، خیلی سریع میتواند در همه دنیا پخش شود، ولی امسال محدودیتها خیلی بیشتر از دو سال قبل برداشته شدند، ماسک کمتر مورد استفاده قرار گرفت و سطح ایمنی در برابر ویروس آنفلوانزا پایین آمده بود و از این رو امسال آنفلوانزا به شدت شایع شد.
در حال حاضر بیشتر آنفلوآنزای نوع A از زیرگونه H3N2عامل ایجاد بیماری در کشور است و مواردی هم آنفلوانزای زیرگونه H1N1 گزارش میشود.
درمان حمایتی از بیماران مبتلا به آنفلوانزا
وی با تاکید بر اینکه آنفلوآنزا درمان خاصی ندارد، اظهار کرد: در افرادی که در منزل بستری هستند توسط پزشک معمولا درمانهای حمایتی تجویز میشود. داروهای تب بر، داروی ضد سرفه و در مواردی داروهای ضد حساسیت و دگزامتازون تجویز میشود. خوشبختانه آنفلوآنزاهای شایع فعلی خیلی باعث مرگ و میر نمیشوند و افراد مبتلا خیلی کم نیاز به بستری دارند اما افرادی که بیماری زمینهای داشته باشند، بیشتر مستعد ابتلا به فرمهای شدیدتر بیماری هستند.
توصیه به تزریق واکسن آنفلوآنزا
رییس آزمایشگاه همکار مرجع کشوری آنفلوآنزا انستیتوپاستور ایران در خاتمه، بیان کرد: واکسن آنفلوآنزا واکسنی چهار ظرفیتی است که توصیه میشود مخصوصا گروههای حساس که در معرض خطر بیشتری هستند این واکسن را تزریق کنند. این واکسن در مادران باردار، افراد دارای ضعف سیستم ایمنی و بچهها نیز توصیه میشود.
منبع: سایت خبری سالم خبر(1401). زندگی سالم - شیوع گونه H۳N۲ آنفلوآنزا در کشور (saalemnews.com)