با اینکه مدت زمان زیادی از شیوع کروناویروس گذشته ولی هر از چندگاهی یک سویه جدید از آن شناسایی می شود که حاصل جهش ها و ترکیب جهش های مختلف است. این ویروس موجب نگرانی مردم جهان شده است.
امیکرون کووید 19 سویه جدیدی از کروناس که در 24 نوامبر 2021 در آفریقای جنوبی شناسایی شد و سازمان بهداشت جهانی آن را تایید و ثبت کرد .پس از آن با سفر به چندین کشور اروپایی، استرالیا، برزیل، هنگ کنگ، ژاپن و کانادا و... شناسایی شد. این سویه در چند کشور مثل ایالات متحده آمریکا با وجود عدم سفر به جنوب آفریقا نیز گزارش شد.
همانطور که تحقیقات نشان می دهد ویروس ها موجوداتی نیمه زنده هستند که نه زنده اند و نه مرده، آنها پس از ورود به بدن میزبان خود، تکثیر یافته و به سلول های میزبان نفوذ می کنند و ژنتیک خود را به سلول ها تزریق می کنند. زمانی که در سلول های میزبان در حال تکثیر است تغییراتی پیدا می کند که به آن جهش می گویند.
جهش هایی که روی ویروس ایجاد می شود می تواند باعث کاهش آسیب ها و یا افزایش آن شود و سیستم ایمنی بدن را از پای در بیاورد. این ویروس های حاصل از این جهش ها رو به عنوان سویه های جدید از کرونا ویروس نام گذاری می کنند.
همانطور که در آمارهای سازمان بهداشت جهانی اعلام شده اواسط نوامبر 2021 تنها صد مورد گزارش شده بود و در 26 نوامبر به 3402 مورد و اول دسامبر به 8561 مورد ثبت شده در آفریقای جنوبی رسید که نشان دهنده سرعت انتشار بالای آن می باشد.
تام ونسلیرز، زیستشناس تکاملی در دانشگاه کاتولیک لوون در بلژیک درباره سرعت انتشار امیکرون کرونا اینگونه می گوید ک این سویه از کرونا می تواند 3 تا 6 برابر سویه دلتا در زمان مشابه انتشار یابد.
این سرعت انتشار می تواند یک مزیت محسوب شود و آن همه گیری ویروس در زمان کوتاه و ایمنی سیستم دفاعی بدن در برابر این ویروس و عادی شدن ویروس است.
سیستم ایمنی بدن توسط پروتئین های مختلف و گلبل های سفید و برخی سلول ها بخصوص آنتی بادی ها و پادتن ها در برابر ویروس ها و باکتری ها و عوامل بیماری زا از ما محافظت می کنند.
سویه امیکرون در مولکول های سطحی تغییراتی ایجاد شده و جهش یافته که برای سیستم ایمنی بدن غیرقابل شناسایی است و در برابر واکسن نیز حالت دفاعی دارد، حتی افرادی که به سویه های دیگری هم مبتلا شده اند باز در برابر این سویه قدرت مقابله ندارند.
با توجه به آمارهایی که از این سویه تا به حال به دست آمده است احتمال بستری شدن در این سویه بسیار کم تر از سایر سویه های کروناست و این جای بسی امیدواری است زیرا تعداد بستری در این سویه بسیار کم تر از سویه های آلفا و دلتا و... است.
مهم ترین علامت های امیکرون که تا الان مشخص شده خستگی بی دلیل، بدن درد و کوفتگی بدن، سردرد و سر گیجه، خارش گلو، آبریزش بینی، عطسه می باشد.
این علامت در تمامی سویه های کرونا وجود داشته است، که در اکثر موارد حدود پنج تا هشت روز ادامه داشت. بااینحال، برخی از افراد همچنان میتوانند تا چند هفته پس از عفونت احساس خستگی کنند.
در امیکرون نیز مانند سویه اصلی کرونا ویروس، بیماران بدن درد و درد عمومی را تجربه می کنند.
افراد آلوده به ویروس امیکرون عموما دچار سردرد می شوند. طبق بررسی های محققین افراد مبتلا به ویروس کرونا سردردهای متوسط تا شدید یا احساس دردهای ضرباندار یا کوبنده دارند.
افراد آلوده به امیکرون معمولا دچار سرگیجه شده و گاها تعادل خود را از دست می دهند.
بیماران مبتلا به امیکرون احساس خارش گلو دارند اما، درصورت آلوده شدن به این نوع سرفه ندارند. این علامت کمی با سویههای قبلی متفاوت است.
باوجوداینکه، آبریزش بینی یکی از علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا است با عفونت امیکرون نیز افراد به این علامت دچار می شوند. عفونت ویروسی باعث میشود که بینی مخاط بیشتری تولید کند تا ذرات ویروسی را به دام انداخته و بشوید.
عطسه نیز یکی دیگر از علائم امیکرون کرونا است که این علامت میتواند بهراحتی با نشانه های سرماخوردگی یا آنفولانزا اشتباه گرفته شود اما در برخی موارد میتواند نشانهای از عفونت امیکرون باشد. اگر بهطور منظم عطسه میکنید و نگران هستید که نشانۀ ابتلا به ویروس کرونا باشد، بهتر است برای اطمینان یک آزمایش انجام دهید.