به طور کلی هیالورونیک اسیدها موادی هستند که در بدن به صورت طبیعی وجود دارند. آنها همان موادی هستند که باعث نگهداشتن رطوبت در بدن میشوند.
این مواد در برخی فیلرها یا همان ژلهای پرکننده وجود دارد. چنانچه فرد پس از تزریق، مصرف آب خود را بالا ببرد موجب جذب آب توسط مولکولهای هیالورونیک اسید شده، که همین امر باعث پاسخدهی بهتر فیلر در بدن میگردد.
فیلرهای هیالورونیک اسید به دلیل زیست سازگاری مناسبی که دارند بسیار ایمن هستند و ایجاد عارضه، درد نمی شوند و نارضایتی فرد مراجعه را به دنبال ندارند.
هیالورونیک اسیدها به طور طبیعی ویسکوالاستیسیته ضعیف و نیکه عمر کوتاهی را دارند و پرکننده مناسبی برای تزریق به پوستهای نرمال محسوب نمیشوند و اگر به شکل طبیعی به پوست تزریق گردد حل یا پخش میگردد پس برای تزریق مناسب نمیباشد.
برای ایجاد لیفت مناسب و پر کردن چین و چروکها توسط فیلرهای هیالورونیک اسید، نیاز به اصلاحات شیمیایی و بهبود خواص مکانیکی و تدوین راهکارهایی جهت مقاومسازی است. این اصلاحات با توجه به ناحیه تزریق میتواند متفاوت باشد.
روشهای مختلف تولید میتواند باعث تفاوت در Cross-Linked شدن هیالورونیک اسید و سایر ذرات هیدوژل باشد. این فرآیند با Cross-Linked و حفظ زیست سازگاری صورت میگیرد.
این عوامل به همراه غلظت هیالورونیک اسید باعث ایجاد خواصی در فیلر همچون قدرت جذب آب، مقاومت در برابر تخریب، قدرت نفوذ میگردد که میتواند بر عملکرد فیلر تاثیراتی بگذارد.
این تاثیرات بر روی تزریق، قدرت انتشار در بافت تزریقی، سرعت انتشار در بافت تزریقی، مدت ماندگاری، ظرفیت و محل مناسب تزریق قابل مشاهده است.
فیلرهای هیالورورنیک اسید به دو دسته تقسیم میشوند:
فیلرهای تکفاز صرفا دارای پیوندهای عرضی و بدون ذرات شناخته میشوند. فیلرهای Monophasic با مخلوط کردن هیالورونیک اسید با وزن مولکولی بالا و هیالورونیک اسید با وزن مولکولی پایین تهیه می شوند که قدرت ژل ضعیفی دارند و به راحتی می توانند با نیروی خارجی تبدیل شوند. هنگام لمس این نوع فیلر با دست، هیچ بافت ذرات قابل توجهی احساس نمی شود.
این فیلرها کاملا تثبیت شده، همگن، ژلهای مانند و بدون ذرات معلق هستند و به بافت میچسبند.
از جمله این فیلرها میتوان به فیلرهای هیابل آلمان اشاره داشت
فیلرهای دوفاز دارای ذرات هیالورونیک اسید تثبیت شده است که در یک هیالورونیک اسید Non-Cross Linked معلق است.
این فیلرها به صورت ناهمگن هستند و حتی بعد از تزریق نیز به صورت ذرات معلق میباشند.
فیلرهای هیالورونیک اسید Biphasic تجزیه اولیه سریع و تخریب ذرات فیلر شبکهای آهسته دارد.
البته این نکته را باید در نظر داشت که هیچ فیلر دوفازی با ویسکوالاستیسیته و خاصیت ارتجاعی مناسب با کیفیت فیلرهای رستیلن سوئد ساخته نشده است حتی فیلرهای بسار عالی و باکیفیت کرهای نیز نتوانستهاند به خوبی فیلرهای رستیلن در این زمینه باشند که هم مورد تایید FDA آمریکاست و هم از هیالورونیک اسید زیست تخریب پذیر و غیرحیوانی تثبیت شده ساخته شده است.
همانطور که اشاره شد فیلرهای رستیلن سوئد بهترین فیلر بایفازیک است و جزو فیلرهای لوکس محسوب میگردد..
تکنولوژی Cross-Linked در فیلرهای هیالورونیک اسید درصد انسجام بافت را تعیین میکند. این تکنولوژی به داشتن ظاهری طبیعی و یکپارچه پس از تزریق کمک شایانی میکند و همین امر در برخی فیلرهای معتبر همچون فیلرهای LG کره که با نام تجاری Yvoire عرضه میگردد موجب اثر طبیعی لیفتینگ و تحریک ساختارهای کلاژنی جهت کلاژن سازی مجدد میگردد.
با توجه به غلظت هیالورونیک اسید موجود در فیلرها، فیلرهای با غلظت کمتر(منعطفتر) ماندگاری کمتری دارد و با قابلیت شکلدهی هموار و عالی جهت نواحی سطحیتر و اطراف چشم قابل تزریق است و فیلرهای با غلظت بیشتر(سختتر) دارای ماندگاری بیشتری هستند و حجمدهی بسیار مناسبتر است و در نواحی فک، گونه، لب قابل تزریق است.
تزریق فیلرهای هیالورونیک اسید نیز با توجه به غلظت آن در عمقهای مختلف پوست قابل تزریق است. هرچه فیلرها سختتر باشد در عمق بیشتر تزریق میگردد.
در تزریقهای سطحی فیلرهای تک فاز و دوفاز تفاوتی با هم ندارند
در تزریقهای عمقی فیلرهای تک فاز چسبندگی بیشتری ایجاد میکنند که این به دلیل مقاومت در برابر نیروهای کششی و فشاری است که موجب حرکت بسیار کم آن میشود ولی در فیلرهای دوفاز به این صورت نمیباشد.
با توجه به اینکه تقسیمبندی فیلرها به قدرت جذب آن فیلر بستگی دارد، بررسیهای انجام شده نشان میدهد که نسبت حجمدهی به قدرت جذب آب بستگی دارد و بالترین جذب آب نشاندهنده میزان اتصال عرضی کمتر است. برعکس هرچه حجمدهی کمتر باشد اتصال عرضی بالاتر است.
قدرت پرکنندگی فیلر نیز از مقاومت بافت اطراف در برابر حجم گرفتن خود فیلر در طول تزریق تاثیر میگیرد. پس با توجه به این بررسیهای انجام شده برای رسیدن به فرم اصلاحی مناسب برای خطوط و چین و چروکها و حجمدهی، تزریق فیلر باید به صورتی باشد که بافت را بلند کند
هر چه فیلر قوتر باشد قادر است تا نیروی مورد نیاز برای بلند کردن بافت را فراهم کند و شکلدهی و اصلاح بهتری را انجام دهد
هنگامی که پیوندهای عرضی بین زنجیره های هیالورونیک اسید معرفی می شود، یک ژل قوی دارای خاصیت ارتجاعی بالایی تشکیل می شود.
فیلرهای هیابل آلمان و الجی کره با تاییدیه وزارت بهداشت از جمله فیلرهای مونوفازیک است
فیلرهای رستیلن سوئد با تاییدیه وزارت بهداشت از جمله بهترین برندهای فیلر بایفازیک است
شرکت آفامد نماینده انحصاری محصولات رستیلن، هیابل و الجی(Yvoire) در ایران میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و سفارش محصولات با شماره 02188102102 در ارتباط باشید و یا به دایرکت پیج اینستاگرام afamed.co پیام دهید.